Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Glutén és laktózmentes fanta torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 25 cm-es tortaformáhozPiskótához

  • 5 tojásfehérje
  • 5 tojássárgája
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál gluténmentes liszt
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Krémhez

  • 500 g laktózmentes túró
  • 200 ml laktózmentes habtejszín
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál zselatin fix

Tetejére

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 350 ml narancs ízű szénsavas üdítő

Elkészítése

A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből. A fehérjét spatulával óvatosan a sárgás részhez öntjük, vigyázva, hogy ne törjön össze.

A tésztát sütőpapírral bélelt, 25 cm-es, kapcsos tortaformába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk! Fontos, hogy a papír a torta pereméig érjen, így anélkül tudjuk majd a tortát kivenni a formából, hogy sérülne.

Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt a porcukorral felverjük, hozzáadjuk a túrót, zselatin fixet és elegyengetjük a piskóta tetején.

A vaníliás pudingport elkeverjük az üdítővel, közepes lángon sűrűre főzzük, majd a krémmel megkent piskóta tetejére öntjük.

Hűtőben 2 órát pihentetjük, majd a kapcsos tortaformát kibontva finoman lehúzzuk a torta oldaláról a sütőpapírt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gluten-es-laktozmentes-fanta-torta/