Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gluténmentes levendulás teasüti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g gluténmentes liszt
  • 175 g margarin
  • 100 g porcukor
  • 25 g nádcukor
  • 2 evőkanál szárított, morzsolt

Elkészítése

A margarint félig megolvasztjuk, majd hozzámorzsoljuk a levendulát. Habverővel közepes fokozaton 1-2 percig keverjük.

Hozzáadjuk a pocukrot, alaposan elkeverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet és összedolgozzuk.

Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, majd két részre osztjuk. Akkora hengereket sodrunk belőle, amekkora sütiket szeretnénk végeredménynek.

A deszkát meghintjük nádcukorral és jól átsodorgatjuk rajta a tésztahengereket. Folpackba csomagoljuk és egy órát hűtőben pihentetjük.

A hűtőből kivéve a hengereket tetszőleges vastagságúra szeleteljük, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, köztük 2-2 ujjnyi távolságot hagyva.

Előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük, majd rácson hűtjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/glutenmentes-levendulas-teasuti/