Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gluténmentes őszibarack recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 70 dkg rizsliszt
  • 2 dl tej
  • 20 dkg zsír
  • 30 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A töltelékhez

  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1 üvegcse rumaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej (kb)

A díszítéshez

  • 1 fiola vérnarancs aroma
  • 1 fiola mandula aroma

A forgatáshoz

  • kristálycukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és a tejet is. Sima tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát becsomagolva 1 órát pihentetjük hűtőben.

A pihentetett tésztából dió nagyságú golyókat formázunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatunk. A gombócokat előmelegített sütőben 180 °C-on kb 15 perc alatt világosra sütjük. Figyeljünk nagyon rá, elég ha egy kis színt kap, nem szabad túlsütni!

Még melegen kikaparjuk a sütik belsejét.

A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt és a rumaromát is, majd a vajat és végül a tejet apránként adagolva hozzáadjuk. A masszának jól formázható “kókuszgolyó” masszának kell lennie.

2-2 gömböt egy kiskanál segítségével megtöltjük, majd összeragasztjuk azokat.

Az aromákat 1-1 kis tálba öntjük két-két evőkanál vízzel hígítjuk és foltokban megkenjük a barack felületét, majd azonnal kristálycukorba forgatjuk a sütiket.

Érdemes hagyni pár órát szikkadni, ezt követően fogyasztható is. Az elkészült barackok jól tűrik a fagyasztást!

Ebből a mennyiségből nekem 45 db sütim lett.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/glutenmentes-oszibarack/