Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gluténmentes, sütőporos fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg Schär Mix B liszt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 csomag sütőpor (6 gramm)
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 evőkanál rum
  • 5 dl étolaj a sütéshez

Elkészítése

A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojást, a tejfölt, a rumot és a vaníliaaromát, majd keverjük alaposan össze.

A lisztet keverjük össze a sütőporral és a szódabikarbónával, majd szitáljuk hozzá a tejfölös-cukros keverékhez.

Ezután keverjük, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (ha túl lágy lenne, akkor még adjunk hozzá egy kevés lisztet).

Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kb 0,5 cm vastagra a tésztát és egy 8 cm átmérőjű szaggatóval szaggassuk ki, majd szúrjuk ki a közepét (a visszamaradt tésztát szintén gyúrjuk össze és szaggassuk ki).

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd amikor már elég forró, helyezzünk bele pár darab fánkot, mérsékeljük a lángot és kisebb hőfokon kezdjük el sütni.

Sütés közben többször fordítsuk át a fánkokat, hogy egyenletesen szép pirosra süljenek. Ezután szedjük ki és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja (a fánk sütés közben egyáltalában nem szívja magába az olajat).

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/glutenmentes-sutoporos-fank/