Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gluténmentes, tejmentes mandulás muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 bögre kukoricaliszt
  • 1 bögre hajdinaliszt
  • 0,75 bögre kókuszcukor
  • 0,75 bögre darált mandula
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet szárított gyömbér (por)
  • 0,25 bögre repceolaj vagy kókuszolaj
  • 1 bögre víz
  • vanília
  • fahéj
  • őrölt kardamom

Elkészítése

A bögre 2,5 dl-es.

Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd öntsd hozzá az olajat és a vizet. Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni.

Adagold ki a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.

Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20-25 perc alatt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/glutenmentes-tejmentes-mandulas-muffin/