Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gomba keksz egy szuper látványos és ízletes aprósütemény, amely egyszerű hozzávalókból készül. A kakaóval mintázott forma miatt különleges megjelenésű, így ünnepi alkalmakra vagy ajándékba is ideális. A citromhéj és vanília kellemes aromát ad a keksznek.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
vhajni81
Beküldte: 2017.11.27.

Hozzávalók:

Elkészítése

Tészta:

A lisztet, étkezési keményítőt, porcukrot, sütőport és egy csipet sót összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk vele. Ezután belekeverjük a tojást, a vanília kivonatot, a citromhéjat és a citromlevet. Az egészet sima tésztává gyúrjuk.

Formázás:

Egy ttepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztából diónyi golyókat formálunk és egymástól 2–3 cm távolságra a tepsibe rakjuk. Egy aromás üveg (vanília vagy rum) száját először vízbe, majd kakaóporba mártjuk és a golyók közepébe nyomjuk, így kialakítva a gomba szárának mintázatát. Vízbe többször mártani nem kell, csak kakaóporba.

Sütés:

A megformázott kekszeket 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszáradhat.

Tipp:

A kakaópor helyett használhatunk fahéjat vagy porcukorral kevert kakaót is a mintázáshoz. Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, a kihűlt kekszeket olvasztott csokiba márthatjuk félig, így elegáns megjelenést kapnak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is