Elkészítése
Tészta:
A lisztet, étkezési keményítőt, porcukrot, sütőport és egy csipet sót összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk vele. Ezután belekeverjük a tojást, a vanília kivonatot, a citromhéjat és a citromlevet. Az egészet sima tésztává gyúrjuk.
Formázás:
Egy ttepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztából diónyi golyókat formálunk és egymástól 2–3 cm távolságra a tepsibe rakjuk. Egy aromás üveg (vanília vagy rum) száját először vízbe, majd kakaóporba mártjuk és a golyók közepébe nyomjuk, így kialakítva a gomba szárának mintázatát. Vízbe többször mártani nem kell, csak kakaóporba.
Sütés:
A megformázott kekszeket 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszáradhat.
Tipp:
A kakaópor helyett használhatunk fahéjat vagy porcukorral kevert kakaót is a mintázáshoz. Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, a kihűlt kekszeket olvasztott csokiba márthatjuk félig, így elegáns megjelenést kapnak.

