Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Göngyölt linzer

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a sütőport, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót. Az egészet összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk. Minden részből 15×20 cm-es téglalapokat nyújtunk. A téglalapokat megkenjük lekvárral, majd mindkét oldalról feltekerjük úgy, hogy középen maradjon egy 2 cm-es rés. A feltekert tésztákat tepsibe […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.06.

Tészta

Krém

Csoki bevonat

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a sütőport, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót. Az egészet összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk. Minden részből 15×20 cm-es téglalapokat nyújtunk. A téglalapokat megkenjük lekvárral, majd mindkét oldalról feltekerjük úgy, hogy középen maradjon egy 2 cm-es rés.

A feltekert tésztákat tepsibe helyezzük és eligazítjuk. A tojások fehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd kettéosztjuk. Az egyik részbe diót keverünk, a másikba mákot. A diós habhoz hozzáadunk egy kis mandulaaromát, a mákoshoz pedig reszelt citromhéjat.

Két tésztát dióval, kettőt pedig mákkal töltünk meg. Miután megsültek, a közepüket csokoládémázzal is leönthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is