Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Göngyölt linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg zsír
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • csipet só

Krém

  • lekvár
  • 4 db tojásfehérje
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg darált mák
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál mandulaaroma

Csoki bevonat

  • 2 evőkanál kakaópor
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál víz
  • 10 dkg margarin
Göngyölt linzer

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a sütőport, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót. Az egészet összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk. Minden részből 15×20 cm-es téglalapokat nyújtunk. A téglalapokat megkenjük lekvárral, majd mindkét oldalról feltekerjük úgy, hogy középen maradjon egy 2 cm-es rés.

A feltekert tésztákat tepsibe helyezzük és eligazítjuk. A tojások fehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd kettéosztjuk. Az egyik részbe diót keverünk, a másikba mákot. A diós habhoz hozzáadunk egy kis mandulaaromát, a mákoshoz pedig reszelt citromhéjat.

Két tésztát dióval, kettőt pedig mákkal töltünk meg. Miután megsültek, a közepüket csokoládémázzal is leönthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gongyolt-linzer/