Elkészítése
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (gázsütőn 3-as fokozat) és kivajazzuk egy 30×20-as tepsit.
A tészta nagyon egyszerű. Kell hozzá egy nagy tál, amelybe a “száraz” hozzávalók kerülnek, és egy mérőkancsó, ahová a “nedvesek” jönnek. A tálban összevegyítjük a lisztet, a grízt, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót. A mérőkancsóban kézi habverővel összedolgozzuk a joghurtot a tojásokkal, belereszeljük a citrom héját, és átszűrve hozzáteszünk 1 evőkanálnyit a levükből is.
A keveréket átöntjük a tálba, és fakanállal összedolgozzuk a tésztát. Ahogy elkészült, átkanalazzuk a tepsibe, elsimítjuk és 45-55 perc alatt megsütjük.
Amíg a sütemény sül, összeforraljuk a citromos szirupot. A cukrot beleszórjuk a vízbe, hozzáreszeljük a citromok héját, és hozzáadjuk az átszűrt levüket is. Takaréklángon addig keverjük, ameddig a cukor fel nem oldódik, majd erősítünk a lángon, és a szirupot 3-4 percig forrásban tartjuk. Miután a süti megsült, kivesszük a sütőből, és villával sok helyen megszurkáljuk.
Még melegen, anélkül, hogy kivennénk a tepsiből, rákanalazzuk a citromos szirup felét, majd 15 perc múlva rálocsoljuk a maradék szirupot is. Ha kihűlt, kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk. Jó étvágyat!

