Elkészítése
Ez a görög joghurt karamellás sárgabarackkal igazi királyi reggeli: egyszerű, de különleges. A karamell és a gyümölcs édessége tökéletesen harmonizál a joghurt frissességével, a ropogós magvak pedig még izgalmasabbá teszik.
Elkészítés lépései
- A barnacukrot és a vajat serpenyőben felolvasztjuk, amíg karamellé nem válik.
- A pohár aljába görög joghurtot kanalazunk, majd rétegezve ráöntjük a karamellt.
- A tetejére felszeletelt sárgabarackot teszünk.
- Ízlés szerint megszórjuk durvára vágott olajos magvakkal, cornflakes-szel vagy zabpehellyel.
Tipp
Ha nincs kéznél görög joghurt, normál joghurtból is készíthetünk: szűrőbe öntve, egy éjszakán át hűtőben hagyjuk lecsepegni a savót, így krémes, sűrű joghurtot kapunk. Egy kevés levendulavirág különleges aromát adhat az édességnek.
