Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Görögdinye mascarponekrémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg felkockázott görögdinnye (mag nélkül)
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 citrom reszelt héja és leve
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg mandulaforgács

Elkészítése

A kimagozott és felkockázott görögdinnyét tegyük be a hűtőbe hogy kellően lehűljön.

A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héjat, ízlés szerint citromlevet, majd keverjük simára.

A tejszínt verjük fel közepesen kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarpone krémhez.

A mandulaforgácsot tegyük bele egy teflon serpenyőbe, majd rázogatva, pár pillanat alatt pörköljük világos zsemleszínűre. Ezután öntsük át egy tányérba, nehogy túlpörkölődjön a még meleg serpenyőben.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a felkockázott görögdinnyét, majd a mascarponekrémmel váltakozva kanalazzuk bele a poharakba.

Ezután szórjuk meg az előzőleg megpörkölt mandulaforgáccsal és rögtön tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gorogdinye-mascarponekremmel/