Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gőzölt puding recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Puding:

  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 0,5 narancs héja

Narancsszósz:

  • 0,5 narancs héja
  • 1 narancs leve
  • 10 dkg cukor

Elkészítése

Narancsszósz:

Lereszeljük a narancs héját és az egyik felét beleöntjük a kicsi lábasba, a másik felét pedig félretesszük, hiszen az majd a tésztába kell.

Miután lereszeltük a héjat, kifacsarjuk a gyümölcs levét és hozzáadjuk a cukrot. Ez így elsőre ijesztő lehet, de a cél egy elég sűrű szirup.

Ha mindezek benne vannak a lábasban, akkor felrakjuk a tűzhelyre közepes lánra és jó 10-15 percig melegítjük. Néha kavargassuk meg és ügyeljünk arra, hogy soha ne forrjon.

Ha a citrusos szirup elkészült, akkor levesszük a tűzről és pár percig hagyjuk hűlni.

Puding:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alsó-felső sütéssel.

A tésztához először is szükségünk lesz a vajra és a cukorra, amit habosra keverünk együtt. Miután ez megvan, mehetnek bele az előzőleg habosra kevert tojások.

Ha a vajat, a cukrot és a tojást kikevertük, beleöntjük az átszitált lisztet, a sütőport, valamint a vaníliás cukrot és a narancshéjat.

Közben előveszünk egy olyan magas falú tepsit, amibe belefér a kis lábasunk és beleállítjuk, utána pedig beleöntjük a tésztát a lábasba. Nem kell megijedni, mert nem fogja beteríteni az edényt a tészta, a szirup lesz a szélén.

Ezt követően a lábast lefedjük alufóliával, a tepsit pedig félig felöntjük forró vízzel, majd betoljuk a sütőbe és ennyi.

Ezután a sütő hőmérsékletét levesszük 130 fokra és 1 óra 30 percig sütjük.

Ha kiszedtük a sütőből a kis süteményünket, akkor várjunk pár percet amíg hűl kicsit, majd fejjel lefele borítsuk rá egy tányérra és így az alján található szirup a tetejére kerül.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gozolt-puding/