Elkészítése
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg kakaó
- 6 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Töltelékhez:
- fél l habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 üveg baracklekvár
- 1 gránátalma
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a megolvasztott, de már kihűlt vajat. Elkezdjük felverni a tojásfehérjét. Hozzátesszük a tojás sárgáját, majd a lisztet, a kakaót és a sütőport is.
Jól összekeverjük. 23 cm-es tortaformába simítjuk és 30-40 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Ha ezzel megvagyunk, megvárjuk míg kihűl és 3 részre vágjuk.
A krémhez felverjük a tejszínt a porcukorral. Ha mindent előkészítettünk akkor elkezdjük összeállítani. A legalsó lapra kenünk baracklekvárt, majd tejszínhabot és megszórjuk gránátalmával. Ugyanígy csináljuk a többi réteggel is. A legtetejére a gránátalmán kívül csokidarabkákat szórtam.
