A tojásokból, a lisztből, a kakaóból és a cukorból készítsünk egy klasszikus kakaós piskótát. Az egész tojásokat a cukorral kb. 5-6 percig habosra keverjük elektromos keverővel, majd hozzáadjuk a kakaóporral elkevert lisztet. Az így kapott masszát öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kenjük ki akkora lapot, amekkora az ostyalapok mérete. Én egy 25×39 cm-es tepsibe tettem a masszát, és az ostyalapokat a rétegezésnél méretre szabtam. 180 °C-os sütőben süssük 10-15 percig, majd hagyjuk kihűlni.
A grillázshoz a cukrot egy serpenyőben olvasszuk meg, adjuk hozzá a darált diót, kevergessük fél percig a lángon, majd öntsük ki egy sütőpapírra. Fedjük le egy másik sütőpapírral, és nyújtófával lapítsuk ki minél vékonyabbra. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd törjük apróra késes aprítógéppel, nyújtófával vagy mozsárral. A darálás akár egy húsdarálón vagy kávédarálón is elvégezhető.
A margarint a porcukorral és a rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az apróra tört grillázst. A piskótára kenjünk egy réteg krémet, erre helyezzünk egy ostyalapot, és így rétegezzük tovább, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A kész süteményt hűtőben dermesszük, majd másnap szeleteljük.