Piskóta:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük magas fokozaton kb 10 perc alatt. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és dióval elkevert lisztet és óvatosan beleforgatjuk.
Egy nagy méretű gáztepsit (34*38 cm) sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük, majd elsimítjuk.
180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Egy konyharuhát porcukorral megszórunk. A megsült tésztát ráborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük. A konyharuhában hagyjuk kihűlni.
Grillázs:
A cukrot egy lábasban szép aranybarnára karamellizálljuk, majd hozzákeverjük a diót. Vajjal kent tányérra öntjük és hagyjuk kihűlni, majd aprítógépben finomra őröljük.
Krém:
A tojásokat a cukorral, tejszínnel gőz felett elektromos géppel jó sűrűre felfőzzük. Az apróbbra tördelt csokoládét is hozzákeverjük.
Levesszük a vízgőzről és a diót is belekeverjük. Kihűtjük a krémet, majd rummal ízesítve a vajjal habosra keverjük.
Összeállítás:
A piskótánkat kitekerjük és a krém 3/4-ével megkenjük. A grillázs nagy részét rászórjuk, a többit a díszítéshez félretesszük, majd feltekerjük.
Kívülről is körbekenjük a maradék krémmel és a grillázzsal megszórjuk.