Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Grillázskrémes fatörzs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg darált dió
  • 5 dkg finomliszt
  • 6 g sütőpor

Krémhez

  • 3 tojás
  • 1 dl habtejszín
  • 6 evőkanál porcukor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg darált dió
  • 1 evőkanál rum
  • 20 dkg vaj

Grillázshoz

  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál darált dió

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük magas fokozaton kb 10 perc alatt. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és dióval elkevert lisztet és óvatosan beleforgatjuk.

Egy nagy méretű gáztepsit (34*38 cm) sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük, majd elsimítjuk.

180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.

Egy konyharuhát porcukorral megszórunk. A megsült tésztát ráborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük. A konyharuhában hagyjuk kihűlni.

Grillázs:

A cukrot egy lábasban szép aranybarnára karamellizálljuk, majd hozzákeverjük a diót. Vajjal kent tányérra öntjük és hagyjuk kihűlni, majd aprítógépben finomra őröljük.

Krém:

A tojásokat a cukorral, tejszínnel gőz felett elektromos géppel jó sűrűre felfőzzük. Az apróbbra tördelt csokoládét is hozzákeverjük.

Levesszük a vízgőzről és a diót is belekeverjük. Kihűtjük a krémet, majd rummal ízesítve a vajjal habosra keverjük.

Összeállítás:

A piskótánkat kitekerjük és a krém 3/4-ével megkenjük. A grillázs nagy részét rászórjuk, a többit a díszítéshez félretesszük, majd feltekerjük.

Kívülről is körbekenjük a maradék krémmel és a grillázzsal megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/grillazskremes-fatorzs/