Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Grincs keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 22 dkg finomliszt
  • 5 dkg darált mandula vagy mandulaliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál mandulaaroma (zöld színű)
  • pár csepp zöld ételfesték

Forgatáshoz

  • porcukor

Elkészítése

A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd az olvasztott vajat is beledolgozzuk. Ezután hozzáadjuk az aromát és a színezéket is és elkeverjük az egészet.

Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport, sót és a mandulát is, majd összedolgozzuk. Ne ijedjünk meg, lágy lesz a massza!

Tegyük a tésztát hűtőbe 0,5-1 órára.

A lehűtött tészta is kissé lágy lesz, de így jó! A tésztából kb diónyi golyókat formázunk és egyesével megforgatjuk porcukorban, majd tepsire sorakoztatjuk egymástól kissé távolabb, mert sütés közben terülni fog.

180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a talpa kezd kis színt kapni. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl!

Dobozba téve sokáig eláll.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/grincs-keksz/