Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Válasszuk szét a tojásokat. A tojások sárgáját keverjük habosra (fehéredésig) a cukorral. Verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá egy csipet sóval, majd a habot apránként adjuk hozzá a tojások sárgájához és óvatosan forgassuk össze. Végül óvatosan forgassuk hozzá a lisztet, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt, 23 cm-es tortaformába öntsük bele a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
HuAnita
Beküldte: 2023.11.20.

Hozzávalók egy 23 cm-es tortaformáhozTészta

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítése

Válasszuk szét a tojásokat.

A tojások sárgáját keverjük habosra (fehéredésig) a cukorral. Verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá egy csipet sóval, majd a habot apránként adjuk hozzá a tojások sárgájához és óvatosan forgassuk össze.

Végül óvatosan forgassuk hozzá a lisztet, hogy a hab ne törjön össze.

Sütőpapírral bélelt, 23 cm-es tortaformába öntsük bele a tésztát, majd 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.

Egy tálban a mascarponét és a porcukrot keverjük jól össze, majd tetszés szerint tegyünk bele puncsaromát.

A piskótát morzsoljuk össze és keverjük bele a mascarponés krémet. Egy jól formázható masszát kell kapnunk.

A masszából formáljunk diónyi nagyságú golyókat, helyezzük sütőpapírra és mindegyikbe szúrjunk egy-egy fogpiszkálót (ez a csokiba mártáskor könnyíti meg a dolgunkat) és tegyük hűtőbe kb 2 órára.

A csokoládé pasztillát helyezzük egy tálba és olvasszuk fel. Addig ismételjük a folyamatot míg nem olvad meg a csokoládé.

Mindegyik golyót mártsuk bele az olvasztott csokiba a tál felett kicsit megforgatva, hogy a felesleg le tudjon csepegni. Helyezzük sütőpapírra, ekkor a fogpiszkálót kihúzhatjuk belőlük és szórócukorral díszítjük.

1-2 órára visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki meg nem dermed.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Tél Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
HuAnita
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is