Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Grízes almás krémes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 tojás 30 ml hideg víz 14 dkg cukor 20 dkg liszt fél tasak sütőpor Az almatöltelékhez: 70 dkg alma 20 dkg gríz 10 dkg vaj 10 dkg cukor 1 teáskanál őrölt fahéj fél citrom leve A tetejére: 10 dkg darált dió 5 dkg olvasztott csokoládé Elkészítése: A tojások fehérjét a cukorral és a vízzel […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.03.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 30 ml hideg víz
  • 14 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • fél tasak sütőpor

Az almatöltelékhez:

  • 70 dkg alma
  • 20 dkg gríz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • fél citrom leve

A tetejére:

  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg olvasztott csokoládé


Elkészítése:

A tojások fehérjét a cukorral és a vízzel kemény habbá verjük.

A tojássárgáját kikavarjuk, a habhoz adjuk, a liszttel és a sütőporral együtt.

A tésztát papírral bélelt tepsibe tesszük /22×37 cm/, 180 fokos sütőben készre sütjük.

Amikor elkészült, kivesszük és hagyjuk hűlni, majd kettőbe vágjuk.

A lereszelt almákat egy edénybe tesszük a vajjal, a cukorral és a fahéjjal együtt, majd lassú tűzön 5 percen át főzzük. Hozzákavarjuk a grízt is és nagyjából 5-7 percen át főzzük, de folyton kevergetjük.

Mikor elkészült hozzá keverjük a citrom levét, hagyjuk kihűlni.

Az egyik lapra halmozzuk a töltelék 2/3 részét, majd rátesszük a másik lapot és a maradék tölteléket rákenjük. A darált dióval megszórjuk, olvasztott csokoládéval lespricceljük.

1 órát a hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is