Elkészítése
A tésztához a cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet és ezzel is jól elkeverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és hozzáadjuk a tojásos cukorhoz. Alaposan összedolgozzuk, hozzákeverjük az őrölt diót és végül a tojások keményre vert habját.
Vajjal kikent, lisztezett, 30*36 cm-es tepsiben 180 fokon megsütjük kb 30 perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni, addig elkészíthetjük a krémet.
A tejet a búzadarával folytonos keverés mellett megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezalatt a margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a kihűlt tejbegrízbe dolgozzuk.
A krémet rásimítjuk a tésztára és hűtőbe tesszük.
Felolvasztjuk a csokit gőz fölött, majd az olajjal hígítjuk és a krémre öntjük.
Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Az eredeti recept tejszínhabot írt a krém tetejére, de így is magas lett a sütemény, ezért csokiztam a tetejét.

