Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Grízes-diós szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 20 dkg rétesliszt
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 4 tojás
  • 14 evőkanál víz
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém:

  • 1 liter tej
  • 8 evőkanál búzadara
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • 10 - tejcsokoládé
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

A tésztához a cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet és ezzel is jól elkeverjük.

A lisztet elkeverjük a sütőporral és hozzáadjuk a tojásos cukorhoz. Alaposan összedolgozzuk, hozzákeverjük az őrölt diót és végül a tojások keményre vert habját.

Vajjal kikent, lisztezett, 30*36 cm-es tepsiben 180 fokon megsütjük kb 30 perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni, addig elkészíthetjük a krémet.

A tejet a búzadarával folytonos keverés mellett megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezalatt a margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a kihűlt tejbegrízbe dolgozzuk.

A krémet rásimítjuk a tésztára és hűtőbe tesszük.

Felolvasztjuk a csokit gőz fölött, majd az olajjal hígítjuk és a krémre öntjük.

Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Az eredeti recept tejszínhabot írt a krém tetejére, de így is magas lett a sütemény, ezért csokiztam a tetejét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/grizes-dios-szelet/