Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál búzadara
- 1 evőkanál liszt
- 1 cs csokis pudingpor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Rögtön beleforgatjuk a búzadarát, hogy jól megszívja magát. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, tejfölt és a citrom héját. Végül a habot és a sütőporos lisztet is beleforgatjuk óvatosan.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk a massza 2/3-át, majd a maradék masszához hozzákeverjük a pudingport. A csokis masszát habzsákba simítjuk és ferdén becsíkozzuk a süti tetejét, a végén pedig kitesszük meggyszemekkel.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.