Elkészítése
Lassú tűz mellett megfőzzük a grízt a tejjel, majd hűlni hagyjuk.
Amíg hűl a krém alapja, addig elkészítjük a tésztát: az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd 4 részre osztva, gátztepsi (44*38 cm) nagyságúra nyújtjuk.
A lemeztepsik hátát vajjal kenjük és liszttel hintjük, majd a tésztát óvatosan ráhelyezzük. Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, míg azt nem látjuk, hogy már szép barnás a színe. Ez kb 8-10 perc.
A krémhez a porcukrot és a vajat összedolgozzuk, majd hozzáadva a kihűlt grízt, robotgéppel krémessé keverjük az egészet.
Az első lapot tálcára helyezzük, majd a krém felével megkenjük, a második lapot lekvárral töltjük meg, a harmadik lapot a krém másik felével. Ráhelyezzük óvatosan a negyedik lapot és erre kerül a csokimáz. A csokit 1 evőkanál olajjal felolvasztjuk és rásimítjuk a felső lapra.
Kb 1 napig pihentetjük, hogy jól megpuhuljon. Ízlés szerint szeleteljük.









