Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Grízes-mézes süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy gáztepsihezA tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 6 dkg vaj (puha)
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál méz

A krémhez

  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 6 dl tej
  • 5 evőkanál búzadara
  • 5 evőkanál lekvár vagy dzsem
  • 10 dkg étcsoki (a mázhoz)

Elkészítése

Lassú tűz mellett megfőzzük a grízt a tejjel, majd hűlni hagyjuk.

Amíg hűl a krém alapja, addig elkészítjük a tésztát: az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd 4 részre osztva, gátztepsi (44*38 cm) nagyságúra nyújtjuk.

A lemeztepsik hátát vajjal kenjük és liszttel hintjük, majd a tésztát óvatosan ráhelyezzük. Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, míg azt nem látjuk, hogy már szép barnás a színe. Ez kb 8-10 perc.

A krémhez a porcukrot és a vajat összedolgozzuk, majd hozzáadva a kihűlt grízt, robotgéppel krémessé keverjük az egészet.

Az első lapot tálcára helyezzük, majd a krém felével megkenjük, a második lapot lekvárral töltjük meg, a harmadik lapot a krém másik felével. Ráhelyezzük óvatosan a negyedik lapot és erre kerül a csokimáz. A csokit 1 evőkanál olajjal felolvasztjuk és rásimítjuk a felső lapra.

Kb 1 napig pihentetjük, hogy jól megpuhuljon. Ízlés szerint szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/grizes-mezes-suti/