Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ribizlis sütik

Sütemény receptek

Grízes ribizlis kocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 8 tojás 8 ek cukor 8 ek liszt 1 kk sütőpor 1 kk szódabikarbóna Krém: 1 l tej 8 ek búzadara 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű) 20 dkg porcukor kb. 50 dkg ribizli (leszemezett) Tetejére: porcukor ribizli (díszíteni) Elkészítése: Piskóta készítése: A tojásokat szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját a cukorral habosra […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tundi konyha
Beküldte: 2015.07.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna

Krém:

  • 1 l tej
  • 8 ek búzadara
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg porcukor
  • kb. 50 dkg ribizli (leszemezett)

Tetejére:

  • porcukor
  • ribizli (díszíteni)


Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük. A fehérjét kemény habbá felverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát.
A kemény habba beleöntjük a cukros tojássárgáját, és óvatosan összekeverjük, majd ebbe beleszitáljuk a liszt keveréket és “levegősen” óvatosan összekeverjük az egészet.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (26 x 30 cm) beleöntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 percig sütjük. (Tűpróba!) (Én a tetejére sütőpapírt tettem, hogy a teteje ne nagyon barnuljon meg.)

Krém készítése:

Először főzzünk egy hagyományos tejbegrízt, csak cukor nélkül (kissé keményebb állagú legyen), és utána hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a teljesen KIHŰLT tejbegrízhez öntjük, és összekeverjük. A megmosott és leszemezett ribizliszemeket beletesszük a krémbe, és óvatosan összekeverjük. (Pár darabot félretehetünk díszíteni.)

Összeállítás:

A megsült, és kihűlt tésztáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és a tésztát vízszintesen félbe vágjuk. Az alsó lapra egyenletesen rákenjük a krémet, majd rátesszük a tészta másik lapját. (Óvatosan kicsit rányomkodjuk.)

Hűtőben tároljuk, majd tálalás előtt egyforma kockákra felvágjuk, megszórjuk a tetejét porcukorral, és díszíthetjük ribizlivel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is