Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Grízes-ribizlis kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 20 g vaníliás cukor
  • 2 csipet só

Krémhez

  • 1 liter tej
  • 8 evőkanál búzadara
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg ribizli

Tetejére

  • porcukor

Elkészítése

2*4 tojásból külön-külön hagyományos módon piskótát készítünk. 4 egész tojást, egy csipet sóval és 4 evőkanál cukorral kb 10 perc alatt kihabosítunk robotgéppel. 4 evőkanál lisztben elkeverünk 0,5 mokkáskanál sütőport és szódabikarbónát, majd a lisztes keveréket óvatosan a tojáshabba forgatjuk.

A kész piskótamasszát egy 20*36 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük. A maradék alapanyagból készítünk egy másik lapot is.

A krémhez a tejet a búzadarával sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt grízes krémhez adjuk, melybe óvatosan belekeverjük a megmosott és leszemezett ribizlit.

Összeállítás: az egyik lapra rákenjük a ribizlis krémet, majd a másik lappal befedjük.

Porcukorral megszórva, kockákra szeletelve kínáljuk. Ízlés szerint ribizlivel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/grizes-ribizlis-kocka-2/