Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Grízes zserbó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Az első tésztalapot kinyújtjuk, tepsibe helyezzük, és megkenjük lekvárral. A tetejét megszórjuk cukros dióval, majd rátesszük a következő kinyújtott lapot. Az így elkészült rétegeket sütőben megsütjük. Ugyanezt megismételjük a másik két tésztalappal is. A krémhez a tejből és búzadarából tejbegrízt főzünk, amelyet hagyunk teljesen kihűlni. Amikor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kelemen Jozsefne
Beküldte: 2013.02.28.

Tésztához

Krém

Töltelék

Elkészítése

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Az első tésztalapot kinyújtjuk, tepsibe helyezzük, és megkenjük lekvárral. A tetejét megszórjuk cukros dióval, majd rátesszük a következő kinyújtott lapot. Az így elkészült rétegeket sütőben megsütjük. Ugyanezt megismételjük a másik két tésztalappal is.

A krémhez a tejből és búzadarából tejbegrízt főzünk, amelyet hagyunk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral habosra kevert vajat, hogy sima, egynemű krémet kapjunk.

Az egyik diós lapot megkenjük a grízes krémmel, majd a másik diós lapot ráhelyezzük. A tetejét csokoládémázzal vonjuk be.

A süteményt hagyjuk összeérni, majd szeletelve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kelemen Jozsefne
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is