Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Grízes zserbó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 6 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 csipet só

Krém

  • 5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 6 evőkanál búzadara
  • 10 dkg vaj

Töltelék

  • darált dió
  • cukor
  • lekvár

Elkészítése

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Az első tésztalapot kinyújtjuk, tepsibe helyezzük, és megkenjük lekvárral. A tetejét megszórjuk cukros dióval, majd rátesszük a következő kinyújtott lapot. Az így elkészült rétegeket sütőben megsütjük. Ugyanezt megismételjük a másik két tésztalappal is.

A krémhez a tejből és búzadarából tejbegrízt főzünk, amelyet hagyunk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral habosra kevert vajat, hogy sima, egynemű krémet kapjunk.

Az egyik diós lapot megkenjük a grízes krémmel, majd a másik diós lapot ráhelyezzük. A tetejét csokoládémázzal vonjuk be.

A süteményt hagyjuk összeérni, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/grizes-zserbo/