Elkészítése
A vajat megolvasztjuk (egy részével ki lehet kenni a muffinpapírokat – én nem tettem, de így sem ragadt bele a muffin, csak egy vékony réteg maradt a papíron). A maradék vajhoz hozzáadjuk a cukrokat és a sót, majd jól elkeverjük. Ezután beletesszük a tojásokat, a tejet és a sütőporos lisztet, végül a narancs- vagy citromhéjat. A tésztát a muffin formákba öntjük, és aranysárgára sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
A hamis marcipán elkészítéséhez a tejet felforraljuk a cukorral, majd apránként hozzákeverjük a kétféle lisztet, és kb. 10 perc alatt sűrűre főzzük. A végén, a tűzről levéve, hozzáadjuk a vajat és az aromát, majd hűtőben pihentetjük. Keményítős porcukorral átgyúrjuk, és formázásra kész.
Az arcokat, szemeket, orrokat ételszínezékkel és kakaóval színezzük meg. Az alap arcszínt még meleg marcipánra kenjük, így szépen el lehet oszlatni. A szemeket és orrokat előre elkészítjük, majd gyorsan beleállítjuk a langyos masszába, így szilárdul meg.
