Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gülüszemű muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A muffinhoz

  • 2 bögre liszt
  • 1,5 bögre tej
  • 15 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 csomag só
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • reszelt narancshéj

A hamis marcipánhoz

  • 1 dl tej
  • 35 dkg kristálycukor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 teáskanál mandula aroma

A gyúráshoz

  • porcukor
  • étkezési keményítő
Gülüszemű muffin kép

Elkészítése

A vajat megolvasztjuk (egy részével ki lehet kenni a muffinpapírokat – én nem tettem, de így sem ragadt bele a muffin, csak egy vékony réteg maradt a papíron). A maradék vajhoz hozzáadjuk a cukrokat és a sót, majd jól elkeverjük. Ezután beletesszük a tojásokat, a tejet és a sütőporos lisztet, végül a narancs- vagy citromhéjat. A tésztát a muffin formákba öntjük, és aranysárgára sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

A hamis marcipán elkészítéséhez a tejet felforraljuk a cukorral, majd apránként hozzákeverjük a kétféle lisztet, és kb. 10 perc alatt sűrűre főzzük. A végén, a tűzről levéve, hozzáadjuk a vajat és az aromát, majd hűtőben pihentetjük. Keményítős porcukorral átgyúrjuk, és formázásra kész.

Az arcokat, szemeket, orrokat ételszínezékkel és kakaóval színezzük meg. Az alap arcszínt még meleg marcipánra kenjük, így szépen el lehet oszlatni. A szemeket és orrokat előre elkészítjük, majd gyorsan beleállítjuk a langyos masszába, így szilárdul meg.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/guluszemu-muffin/