Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A mézet, a cukrot, a vajat és a fűszerkeveréket felmelegítjük addig, míg a cukor elolvad. A lisztet a sütőporral, sóval és darált dióval összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a kihűlt mézes keverékkel összedolgozzuk. Egy órát pihentetjük. Kis köröket szaggatunk belőle és sütjük (180 fokon, 10 percig, de vigyázni kell vele, mert hamar megsül). A megmaradt […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.12.14.

Tésztához

Díszítéshez

Krémhez

Elkészítése

A mézet, a cukrot, a vajat és a fűszerkeveréket felmelegítjük addig, míg a cukor elolvad. A lisztet a sütőporral, sóval és darált dióval összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a kihűlt mézes keverékkel összedolgozzuk. Egy órát pihentetjük. Kis köröket szaggatunk belőle és sütjük (180 fokon, 10 percig, de vigyázni kell vele, mert hamar megsül). A megmaradt tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a citromlevet és annyi porcukrot, hogy sűrű, de kissé folyós legyen.

Kakaós krémhez:

A porcukrot habosra keverjük a margarinnal és hozzáadjuk a kakaóport is. A kisült karikákból 4-5 darabot összeragasztunk a kakaós krémmel, tetejét cukormázzal díszítjük. A díszítéshez használhatunk félbevágott füge- vagy manduladarabokat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is