Elkészítése
A mézet, a cukrot, a vajat és a fűszerkeveréket felmelegítjük addig, míg a cukor elolvad. A lisztet a sütőporral, sóval és darált dióval összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a kihűlt mézes keverékkel összedolgozzuk. Egy órát pihentetjük. Kis köröket szaggatunk belőle és sütjük (180 fokon, 10 percig, de vigyázni kell vele, mert hamar megsül). A megmaradt tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a citromlevet és annyi porcukrot, hogy sűrű, de kissé folyós legyen.
Kakaós krémhez:
A porcukrot habosra keverjük a margarinnal és hozzáadjuk a kakaóport is. A kisült karikákból 4-5 darabot összeragasztunk a kakaós krémmel, tetejét cukormázzal díszítjük. A díszítéshez használhatunk félbevágott füge- vagy manduladarabokat.
