Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyertya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg méz
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • kevés só
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 10 dkg dió

Díszítéshez

  • 1 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál citromhéj
  • mandula (vag füge )

Krémhez

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
Gyertya

Elkészítése

A mézet, a cukrot, a vajat és a fűszerkeveréket felmelegítjük addig, míg a cukor elolvad. A lisztet a sütőporral, sóval és darált dióval összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a kihűlt mézes keverékkel összedolgozzuk. Egy órát pihentetjük. Kis köröket szaggatunk belőle és sütjük (180 fokon, 10 percig, de vigyázni kell vele, mert hamar megsül). A megmaradt tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a citromlevet és annyi porcukrot, hogy sűrű, de kissé folyós legyen.

Kakaós krémhez:

A porcukrot habosra keverjük a margarinnal és hozzáadjuk a kakaóport is. A kisült karikákból 4-5 darabot összeragasztunk a kakaós krémmel, tetejét cukormázzal díszítjük. A díszítéshez használhatunk félbevágott füge- vagy manduladarabokat.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyertya/