Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, légkeveréses fokozaton.
A cukkinit megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, a magjait eltávolítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Enyhén megsózzuk, és állni hagyjuk, majd szűrőbe tesszük, és alaposan lecsepegtetjük.
A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, az olajat fokozatosan hozzácsorgatjuk. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd durvára törjük, és a masszához keverjük.
Fahéjjal, reszelt citromhéjjal és őrölt gyömbérrel ízesítjük, végül beleforgatjuk a lecsepegtetett cukkinit is.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és alsó rácson, 180 °C-on körülbelül 20–25 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

