Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 2 púpos kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 púpos kávéskanál fahéj
- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 nagy csipet sütőpor
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg puha vaj
- 5 evőkanál méz
Elkészítése:
A liszteket összekeverjük a gyömbérrel, a fahéjjal és a porcukorral. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sütőport is, majd ezt az egészet elmorzsoljuk a puha vajjal.
Ezután hozzáadjuk a mézet, és összegyúrjuk a tésztát.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
Kinyújtjuk a tésztát és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle.
Egymástól távol sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
8-12 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
[box style=”info”]Ha nagyon ragadna a tészta, akkor tehetünk még hozzá egy kis lisztet.[/box]