Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyöngyi szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl (kb)

Krémhez

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag puncsízű pudingpor
  • 5,5 dl tej
  • 15 dkg porcukor

A tetejére

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összeállítjuk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, majd 3 részre osztjuk.

A lapokat egyenként kinyújtjuk 24*39 cm-esre és tepsi hátán 180 fokra melegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük külön-külön.

A pudingport és a cukrot a tejben felfőzzük, majd kihűtjük és a margarinnal habosra keverjük.

Az elkészült krémmel a lapokat betöltjük.

A csokoládét az olajjal összeolvasztjuk, simára keverjük és a süteményt bevonjuk vele.

Hűtőbe tesszük egy éjszakára és utána szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyongyi-szelet/