Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyöngyöző tetejű túrós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 18 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor

A töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 db citrom leve
  • 0,5 liter tej

Tojáshabhoz

  • 10 dkg porcukor
  • 4 db tojásfehérje

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

Egy 30-40 cm-es sütőformát kivajazunk és morzsával megszórunk. A tésztát kinyújtjuk, majd a formába helyezzük úgy, hogy pereme is legyen.

A töltelékhez a túrót, a tojássárgáját, a cukrot, a pudingport, a citromlevet és a tejet összeturmixoljuk, majd a tésztára öntjük.

Előmelegített sütőben 180 °C-on 20 percig sütjük, majd 150 °C-on további 25 percig.

Közben a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A megsült túrós rétegre simítjuk, villával mintát húzhatunk rá.

A sütőbe visszatéve 10 percig sütjük, amíg a hab aranybarnára pirul.

A hab tetején lévő apró gyöngyök a sütemény kihűlése után alakulnak ki.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyongyozo-teteju-turos/