Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyors almás mézeskalács sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 300 g rétesliszt
  • 200 g kristálycukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 100 ml étolaj
  • 100 ml tej
  • 2 tojás
  • 3 alma
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítése

A lisztet, a cukrot, a kakaóport, az étolajat, a tejet, a tojásokat és a mézeskalács fűszerkeveréket egy nagyobb tálban összekeverjük.

Az almát a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ha szép almákat találtunk, akkor héjastól is lereszelhetjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kizsírozzuk és kilisztezzük a 23*30 cm-es tepsit.

Az almát hozzákeverjük a masszához, hozzáadjuk a szódabikarbónát is és mindent alaposan elkeverünk.

A masszát beleöntjük a tepsibe és hablapáttal elsimítjuk.

Kb 30 percig sütjük és a kávéhoz tálalhatjuk. Tetejére étolajjal elkevert csokit önthetünk vagy csak megszórhatjuk porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyors-almas-mezeskalacs-sutemeny/