Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Gyors almás pite egyszerűen elkészíthető, mégis finom sütemény, amely tökéletes választás, ha hirtelen édességre vágyunk. Az omlós tészta és a fahéjas almás töltelék klasszikus páros. Vendégvárónak vagy hétköznapi desszertnek is ideális.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2013.10.18.

Tészta

Tetejére

Töltelék

Elkészítése

A tészta hozzávalóit – liszt, sütőpor, cukor, tojás, margarin vagy zsír, tejföl és egy csipet só – összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

Az almát lereszeljük, egy kevés vajon a cukorral és fahéjjal együtt megdinszteljük, majd langyosra hűtjük. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk, és egy közepes tepsibe helyezzük. Meghintjük kevés búzadarával, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta az almás tölteléket. Ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztalapot, villával megszurkáljuk a tetejét, lekenjük kevés tejföllel, végül megszórjuk aprított dióval.

Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra nem sül.

Tipp

A pite langyosan a legfinomabb, de másnap is puha és ízletes marad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is