Elkészítése
A tészta hozzávalóit – liszt, sütőpor, cukor, tojás, margarin vagy zsír, tejföl és egy csipet só – összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
Az almát lereszeljük, egy kevés vajon a cukorral és fahéjjal együtt megdinszteljük, majd langyosra hűtjük. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk, és egy közepes tepsibe helyezzük. Meghintjük kevés búzadarával, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta az almás tölteléket. Ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztalapot, villával megszurkáljuk a tetejét, lekenjük kevés tejföllel, végül megszórjuk aprított dióval.
Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra nem sül.
Tipp
A pite langyosan a legfinomabb, de másnap is puha és ízletes marad.
