Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyors almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 16 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 db tojás
  • 7 dkg margarin (vagy zsír )
  • 1 dl tejföl
  • 1 csipet só

Tetejére

  • kevés tejföl
  • dió

Töltelék

  • kb 1 kg alma
  • kevés vaj
  • cukor
  • fahéj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit – liszt, sütőpor, cukor, tojás, margarin vagy zsír, tejföl és egy csipet só – összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

Az almát lereszeljük, egy kevés vajon a cukorral és fahéjjal együtt megdinszteljük, majd langyosra hűtjük. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk, és egy közepes tepsibe helyezzük. Meghintjük kevés búzadarával, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta az almás tölteléket. Ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztalapot, villával megszurkáljuk a tetejét, lekenjük kevés tejföllel, végül megszórjuk aprított dióval.

Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra nem sül.

Tipp

A pite langyosan a legfinomabb, de másnap is puha és ízletes marad.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyors-almas-pite/