Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt gyümölcstortaformába helyezzük úgy, hogy az oldalát is befedje. Villával megszurkáljuk, majd 200 fokon 14 percig elősütjük.
Közben a pudingport 2 dl tejjel kikeverjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük vagy vékony szeletekre vágjuk, és ízlés szerint cukorral, valamint fahéjjal összekeverjük. Az almát a pudingos tejhez adjuk, majd az egészet az elősütött tésztára simítjuk.
A maradék tésztából vékony csíkokat vágunk, és rácsot formázva a tetejére helyezzük. Lekenjük felvert tojással, majd 180 fokra visszavett sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt hagyjuk kissé hűlni, majd szeleteljük.
Tipp
Ha az almát puhábbra szeretnénk, előtte rövid ideig pároljuk kevés cukorral és fahéjjal. A sütemény tetejét megszórhatjuk porcukorral is, hogy még mutatósabb legyen.
