Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Gyors almás rácsos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gyors almás rácsos egy egyszerű és mutatós sütemény, amelyet leveles tésztából készítünk. A vaníliás pudinggal kevert fahéjas alma igazán különlegessé teszi, miközben az elkészítése nem igényel sok időt. Ideális desszert hétköznapi nassolásra vagy vendégvárónak is.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt gyümölcstortaformába helyezzük úgy, hogy az oldalát is befedje. Villával megszurkáljuk, majd 200 fokon 14 percig elősütjük.

Közben a pudingport 2 dl tejjel kikeverjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük vagy vékony szeletekre vágjuk, és ízlés szerint cukorral, valamint fahéjjal összekeverjük. Az almát a pudingos tejhez adjuk, majd az egészet az elősütött tésztára simítjuk.

A maradék tésztából vékony csíkokat vágunk, és rácsot formázva a tetejére helyezzük. Lekenjük felvert tojással, majd 180 fokra visszavett sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Tálalás előtt hagyjuk kissé hűlni, majd szeleteljük.

Tipp

Ha az almát puhábbra szeretnénk, előtte rövid ideig pároljuk kevés cukorral és fahéjjal. A sütemény tetejét megszórhatjuk porcukorral is, hogy még mutatósabb legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is