Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyors almás tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 150 g tejföl
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 40 dkg finomliszt

Töltelék

  • vaj (olvsztott)
  • 1,5 kg alma
  • cukor
  • mazsola
  • fahéj
  • porcukor

Tetejére

  • 1 tojás

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd letakarva fél órán át pihentetjük.

4 részre osztjuk, majd mindegyiket lisztezett deszkán kinyújtjuk jó vékonyra, téglalap alakúra és meglocsoljuk olvasztott vajjal.

Ezután lehet bármivel tölteni. Én almás-mazsolás töltelékkel készítettem.

Az almát lereszeljük, fahéjjal, cukorral ízesítjük és belekeverjük a mazsolát is. Miután az alma levet eresztett, kicsit kinyomkodjuk és a zsemlemorzsával enyhén megszórt tésztára szórjuk.

Feltekerjük, tetejét megkenjük felvert tojással és kivajazott tepsiben (én kicsi tepsiben készítettem a 2*2 rudat) előmelegített 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütötjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

Nem lesz hajszálvékony tésztája, inkább bécsi rétes jellegű.

Jó sütizést mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyors-almas-tekercs/