Hozzávalók:
- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 2 bögre finomliszt
- 1 bögre finomítatlan nádcukor
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír)
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 citrom leve és reszelt héja
- vanília (vagy vaníliás cukor)
- 1,5-2 bögre langyos víz
- 5-7 dkg mák
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a cukorral, a mákkal és a vanília kikapart magjaival összekeverjük.
Adjuk hozzá az olvasztott, de nem forró vajat, a reszelt citromhéjat és a citrom kifacsart levét. Öntsük hozzá apránként a langyos vizet, és keverjük alaposan össze. (Előfordulhat, hogy elég hozzá 1-1,5 bögre víz is.)
A tésztamasszát öntsük bele egy kivajazott, liszttel beszórt tepsibe és 180 fokos sütőben tűpróbáig süssük (kb. 30 perc).