Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt 2 tojássárgája 10 dkg vaj 3 dkg porcukor 3 evőkanál tej 2 dkg élesztő só A töltelékhez: 25 dkg mirelit gesztenyemassza 1 kanál habtejszín Elkészítése: A tészta elkészítése: Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, összegyúrjuk a vajjal, 1 tojássárgájával( a másikkal sütés előtt megkenjük), az […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2014.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 3 evőkanál tej
  • 2 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 25 dkg mirelit gesztenyemassza
  • 1 kanál habtejszín


Elkészítése:

A tészta elkészítése:

Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, összegyúrjuk a vajjal, 1 tojássárgájával( a másikkal sütés előtt megkenjük), az élesztős folyadékkal, kevés sóval és a maradék cukorral.

A tésztát jól kidolgozzuk, majd letakarva 5-6 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Másnap átgyúrjuk, 4-5 mm vastagra kinyújtjuk.

A tésztát egyenlő oldalú háromszögekké vágjuk, megtöltjük,  az egyik csücskénél fogva feltekerjük, majd kifli formájúra hajlítjuk. A kifliket kivajazott sütőlemezre tesszük, tetejét a maradék tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Készülhet üresen, de meg is tölthetjük édes vagy sós töltelékkel.

A töltelék elkészítése:

A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, majd 1 kanál habtejszínnel elkeverjük. Ebből halmozunk 1-2 kiskanálnyit a tésztára.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is