Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 45 dkg tejföl (1 nagy pohár)
- 8 tojás
- 10 dkg vaj
- 7 ek liszt
- 7 ek cukor (ízlés szerint)
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola
- pici vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A túrót a tejföllel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a puha vajat, a lisztet, a cukrot, a citrom lereszelt héját és a mazsolát.
Egy kb. 25-30 cm-es tepsit vajjal kikenünk és liszttel beszórjuk. Beleöntjük a tésztát, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.
[box style=”info”]Én a nyers tészta kóstolása után tettem még bele 2 ek cukrot, mert így szeretjük.
Önmagában, vagy lekvárral tálalva is nagyon finom. [/box]