Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Gyors krémes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, egy csipetnyi sóval és a margarinnal alaposan kikeverjük, amíg sima masszát nem kapunk. A tejjel csomómentesre keverjük a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztes tejhez, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. Végül a tojásos-vajas masszát is óvatosan beleforgatjuk a keverékbe. Ezzel […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.19.

Hozzávalók

Elkészítése

A cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, egy csipetnyi sóval és a margarinnal alaposan kikeverjük, amíg sima masszát nem kapunk. A tejjel csomómentesre keverjük a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztes tejhez, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. Végül a tojásos-vajas masszát is óvatosan beleforgatjuk a keverékbe. Ezzel egy híg masszát kapunk.

Ezt a masszát kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük. Az előmelegített sütőben először 10-15 percig erős lángon sütjük, majd 30 percig mérsékelt lángon folytatjuk a sütést. Addig sütjük, amíg a sütemény szép barnára nem sül, és a közepe is megszilárdul. Ha megmozgatjuk a tepsit, és a közepe nem mozog, akkor elkészült.

A süteményt porcukorral megszórjuk, és tálaláskor gyümölcsdzsemmel kínáljuk, amit a tányér szélére helyezhetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is