Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyors krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg cukor
  • 8 db tojás
  • 15 dkg margarin
  • 5 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 liter tej
  • 9 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A cukrot és a vaníliás cukrot alaposan kikeverjük a tojások sárgájával, a margarinnal és egy csipet sóval, amíg sima, krémes állagot nem kapunk. A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. Ezt a habos keveréket hozzáadjuk a vajas masszához, és óvatos mozdulatokkal összekeverjük, hogy a hab ne törjön össze.

Az elkészült masszát vajjal kikent és lisztezett tepsibe öntjük. Hagyományos méretű tepsi ideális ehhez a recepthez. A tésztát először 10 percig erős tűzön (200°C körül), majd további fél órán át mérsékelt hőfokon (180°C körül) sütjük, amíg szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyors-kremes-2/