Elkészítése
A háztartási keksz felét kirakjuk egy nagy gáztepsi aljába. A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magját (vagy a vaníliás cukrot). Állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Közben a zselatint 2 dl langyos vízben feloldjuk. A forró pudingot lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a margarint és a feloldott zselatint, majd alaposan elkeverjük. A krémet az alsó kekszrétegre öntjük, és elsimítjuk. A tetejét a maradék keksszel befedjük.
A süteményt legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, hogy a keksz megpuhuljon. Másnap gőz fölött felolvasztott tortabevonó csokoládét keverünk el 2–3 evőkanál olajjal, majd a sütemény tetejére kenjük. Dermedés után a kekszek mentén szeleteljük.
Tipp
A krémbe keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy rumaromát is, így különlegesebb ízt kap. Ha szeretnénk, a tetejét megszórhatjuk pirított mandulaforgáccsal vagy kókuszreszelékkel a csokoládémáz megdermedése előtt.


