Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kekszes alap és fedőréteg közé lágy, vaníliás krém kerül, a tetején pedig csokoládémáz teszi teljessé. Másnapra a keksz megpuhul, és tökéletes, krémes állagú desszertet kapunk, amely bármilyen alkalomra ideális.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.06.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

A háztartási keksz felét kirakjuk egy nagy gáztepsi aljába. A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magját (vagy a vaníliás cukrot). Állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

Közben a zselatint 2 dl langyos vízben feloldjuk. A forró pudingot lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a margarint és a feloldott zselatint, majd alaposan elkeverjük. A krémet az alsó kekszrétegre öntjük, és elsimítjuk. A tetejét a maradék keksszel befedjük.

A süteményt legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, hogy a keksz megpuhuljon. Másnap gőz fölött felolvasztott tortabevonó csokoládét keverünk el 2–3 evőkanál olajjal, majd a sütemény tetejére kenjük. Dermedés után a kekszek mentén szeleteljük.

Tipp

A krémbe keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy rumaromát is, így különlegesebb ízt kap. Ha szeretnénk, a tetejét megszórhatjuk pirított mandulaforgáccsal vagy kókuszreszelékkel a csokoládémáz megdermedése előtt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is