Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyors krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 13 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag zselatin (1 dkg)
  • 2 dl langyos víz
  • 1 db vanília rúd
  • 3 csomag háztartási keksz (600 g)

Tetejére

  • 1 tábla tortabevonó
  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítése

A háztartási keksz felét kirakjuk egy nagy gáztepsi aljába. A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magját (vagy a vaníliás cukrot). Állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

Közben a zselatint 2 dl langyos vízben feloldjuk. A forró pudingot lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a margarint és a feloldott zselatint, majd alaposan elkeverjük. A krémet az alsó kekszrétegre öntjük, és elsimítjuk. A tetejét a maradék keksszel befedjük.

A süteményt legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, hogy a keksz megpuhuljon. Másnap gőz fölött felolvasztott tortabevonó csokoládét keverünk el 2–3 evőkanál olajjal, majd a sütemény tetejére kenjük. Dermedés után a kekszek mentén szeleteljük.

Tipp

A krémbe keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy rumaromát is, így különlegesebb ízt kap. Ha szeretnénk, a tetejét megszórhatjuk pirított mandulaforgáccsal vagy kókuszreszelékkel a csokoládémáz megdermedése előtt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyors-kremes-3/