Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyors krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg cukor
  • 8 db tojás
  • 15 dkg margarin
  • 5 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 1 liter tej
  • 9 evőkanál liszt

Elkészítése

A cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, egy csipetnyi sóval és a margarinnal alaposan kikeverjük, amíg sima masszát nem kapunk. A tejjel csomómentesre keverjük a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztes tejhez, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. Végül a tojásos-vajas masszát is óvatosan beleforgatjuk a keverékbe. Ezzel egy híg masszát kapunk.

Ezt a masszát kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük. Az előmelegített sütőben először 10-15 percig erős lángon sütjük, majd 30 percig mérsékelt lángon folytatjuk a sütést. Addig sütjük, amíg a sütemény szép barnára nem sül, és a közepe is megszilárdul. Ha megmozgatjuk a tepsit, és a közepe nem mozog, akkor elkészült.

A süteményt porcukorral megszórjuk, és tálaláskor gyümölcsdzsemmel kínáljuk, amit a tányér szélére helyezhetünk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyors-kremes/