Első lépésként egy nagyobb edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, cukrot, kakaóport, fahéjat és a szódabikarbónát. Ezután lassan hozzáadjuk a tejet, és alaposan elkeverjük, hogy a tészta sima legyen. A végén belekeverünk három evőkanál szilvalekvárt, ami különleges ízt ad a sütinek.
A masszát egy kikent és lisztezett tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 percig sütjük, amíg a pite szépen átsül.
Csokimáz készítése
Amíg a sütemény sül, elkészítjük a csokimázat. Egy kis tálban, gőz fölött összeolvasztjuk a csokit, cukrot, vizet, kakaót és margarint, amíg sima, selymes mázat nem kapunk.
Amikor a pite megsült, még forrón megkenjük a tetejét a maradék szilvalekvárral, majd a lekváros rétegre egyenletesen ráöntjük a csokimázat. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeleteljük a süteményt.
Ez a szilvalekváros csokimázas pite igazi finomság, ami garantáltan elnyeri a család tetszését. Jó étvágyat kívánunk hozzá!