Krém készítése:
A 6 dl tejet feltesszük forrni. Közben egy tálban alaposan kikeverjük a 2 tojássárgáját, a vaníliás cukrot, 4 evőkanál cukrot és a pudingport. Amikor a tej felforrt, levesszük a tűzről, és néhány evőkanálnyit a forró tejből a tojásos keverékhez adunk, hogy kissé hígabb legyen. Ezután a keveréket folyamatos keverés mellett visszaöntjük a tejbe, és visszatesszük a tűzre. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a krém be nem sűrűsödik. Ha elkészült, hagyjuk lehűlni. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kihűlt pudingba.
Tészta készítése:
Egy tálban összekeverjük a 8 evőkanál lisztet, 8 evőkanál cukrot, 2 tojást, 4 evőkanál olajat, 4 evőkanál tejet és a sütőport, amíg csomómentes masszát nem kapunk. Ha kakaós tésztát szeretnénk, hozzáadunk még 1 evőkanál kakaóport, valamint 1-1 evőkanál tejet és olajat.
Egy üvegtálat vagy más mikrózható edényt kivajazunk, lisztezünk, majd beleöntjük a tésztát. A legmagasabb fokozaton 5-6 percig mikrózzuk. Miután kivettük, hagyjuk hűlni, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
A kihűlt tésztát kétfelé vágjuk, és a közepére, valamint a tetejére rákenjük a krémet. Végül kókusszal megszórjuk a sütemény tetejét.
Jó étvágyat hozzá!